Dagje uit met kinderen?

Dagje uit met kinderen

Ben je van plan om een dagje uit met kinderen te gaan? Dan is Landgoed Tenaxx de tofste bestemming van de provincie Groningen! Er zijn hier talloze activiteiten met betrekking tot dinosaurussen, andere dieren en de natuur. Kids, jullie hoeven je hier geen enkel moment te vervelen! Of je nou een dagje uit gaat voor je kinderfeestje of schoolreisje; voor iedereen hebben we leuke arrangementen samengesteld.

Benieuwd naar alle faciliteiten tijdens een dagje uit met kinderen op ons landgoed? Lees snel verder!

Tickets Familiepark Tenaxx

Dinopark

In ons dinopark beleef je de tijd voordat de mens bestond! Hoe gaaf is dat? Ons dinopark bestaat uit de dinotrack en een plek voor een dino-opgraving. Bij de dinotrack loop je door een bos vol brullende en levensechte dinosaurussen. Ontdek hier de verschillende soorten sauriërs die vroeger leefden! Hierna kunnen jullie aan de slag gaan met het opgraven van dino-eieren of botten in de zandspeeltuin. Gegarandeerd speel- en leerplezier tijdens een dagje uit met kinderen.

Bomenpark

Ons prachtige arboretum ‘de Hangende Tuinen’ is perfect als leerzaam onderdeel tijdens een dagje uit met kinderen. Hier maken jullie kennis met allerlei bomen; ongeveer 4.000 stuks, verdeeld over bijna 1000 soorten en varianten. Ook ontdekken jullie hier bomen uit Azië, Amerika en Europa. In ons bomenpark kom je vooral treurbomen tegen! Komen jullie alle bomen spotten?

3D-Bogenpark

Het 3D-bogenpark is een extra toevoeging op een dagje uit met kinderen! Willen jullie 3D-boogschieten op grote plastic (foam) dieren? Iedereen vanaf 4 jaar mag al meedoen! Er zijn in het bos twee boogschietparcoursen te vinden, namelijk geel en rood. Geel is geschikt voor iedereen vanaf 4 jaar, maar is niet geschikt voor compoundbogen. Je komt hier maar liefst 30 verschillende doelen tegen! Het rode parcours is geschikt voor iedereen, maar minder geschikt voor kinderen en beginners. Je vindt hier nog meer doelen; 32 doelen! Wanneer komen jullie een dagje boogschieten op levensechte dinosaurussen, leeuwen, tijgers, bijen, slangen, eenden en veel meer andere dieren?

Waterpark

Vooral op een warme voorjaars- of zomerdag is het heerlijk om te varen en zwemmen tijdens een dagje uit met kinderen! Jullie kunnen gezellig roeien in een bootje op onze grote vijver. Maak al roeiend een rondje rondom het eiland! Klaar met roeien? Dan kan iedereen die in het bezit is van een zwemdiploma onder toezicht van een volwassene de zwemvijver induiken. Waterpret gegarandeerd!

Tickets Familiepark Tenaxx

Speel-en leerpark

Hebben jullie tijdens het bezoek van Landgoed Tenaxx zin om je energie kwijt te kunnen? Ga dan langs bij de opblaasbare dinostormbaan en de dinorollerbaan. Deze toffe speeltoestellen zijn een ware beleving! Onze dinostormbaan is wel 40 meter lang. Willen jullie een idee krijgen van de sleebaan die je hier ook tegenkomt? In het speel- en leerpark is er nog veel meer te beleven. Ga bijvoorbeeld gezellig knutselen met Ranger Richard. Wie weet vind je alle schatten van Tenaxx wel! Ga vervolgens naar huis met je zelfgemaakte dinohanger met dinotand of dino-eierschaal. Ranger Richard is er met zowel goed als slecht weer. Met goed weer is hij buiten te vinden en met slecht weer is hij in het museum.

Museum

Het Dinosaurium is een spectaculair onderdeel tijdens een dagje uit met kinderen. In het museum vind je veel levensgrote modellen van skeletten van dinosaurussen die vroeger zijn gevonden in Nederland. Via allerlei interactieve spellen en elementen in het museum kom je van alles te weten over de dino’s. Ook speel je in het museum de tofste games! Met speciale microscopen onderzoeken jullie allerlei mineralen en fossielen. Wordt hier een ware archeoloog!

Wil je een dagje uit met kinderen?

Bekijk direct onze prijslijst en arrangementen. Kom snel langs voor een superleuk dagje uit met kinderen!