Attractiepark Groningen

Familieparken Landgoed Tenaxx, gelegen in Wedde, is al jaren een gezellig attractiepark Groningen. Voor kinderen én voor ouders is er van alles te beleven. Het park is opgedeeld in verschillende parken. Daarnaast is er een heus dinomuseum op het park. Komen jullie het ontdekken?

Wist je dat er vroeger echte dinosauriërs geleefd hebben in Groningen? Je ziet het helemaal voor je als je rondloopt op Familieparken Landgoed Tenaxx, het leukste attractiepark Groningen. Het heuvelachtige landschap met vijvers en bossen vol schitterende bomen was vast en zeker een favoriete plek voor de dino’s. Tegenwoordig is het attractiepark Groningen een populair uitje voor dinofans, kinderfeestjes en schoolreisjes.

Om te laten zien hoe bomen en dieren samen in de loop van miljoenen jaren zijn geëvolueerd, zijn op het terrein meer dan 30 levensgrote dinosaurussen geplaatst die beginnen te brullen als je ze nadert. De meeste boomsoorten op het park komen uit het tijdperk van de dinosaurussen. Bij Familiepark Tenaxx nemen we je graag mee terug naar het tijdperk van de dinosaurussen. Probeer maar eens niet onder de indruk te raken van zo’n grote dino! Kom snel langs bij het dino park Groningen.

Museum Het Dinosaurium

Sinds april 2021 is Museum Het Dinosaurium onderdeel van Familiepark Tenaxx. De kinderen leren spelenderwijs over dinosauriërs die leefden in wat nu Nederland is. Daarnaast staat de co-evolutie tussen planten en bomen en de vlees- en plantenetende dinosauriërs centraal. Er zijn onder andere dinomodellen, dinoskeletten en fossielen te zien, waaronder een collectie van dinosauriërs uit Nederland: de Mosasaurus, Betasuchus, Orthomerus en dinosauriërs die gevonden zijn in Winterswijk. Hoeveel soorten herken jij al?

Zoveel te doen bij attractiepark Groningen

Familieparken Tenaxx is opgedeeld in verschillende parken. Zo laten we je graag zien hoe het er tijdens het tijdperk van dinosaurussen aan toe ging, maar we willen je ook terugnemen naar een minder ver verleden. Natuurlijk is alles gebaseerd op de prachtige provincie Groningen. Welk park is het leukste voor jou en je kind(eren) bij het attractiepark Groningen?

Dinopark

In het Dinopark kunnen de kinderen een dino-opgraving doen. Pak een schep en wie weet vind je wel een dino-ei of bot! En ga op ontdekkingstocht door het bos. Hier zijn meer dan 30 dinosaurussen te vinden. Probeer ze allemaal te vinden!

Bomenpark

Altijd al willen weten hoe de natuur eruit zag tijdens het tijdperk van de dino’s? Bezoek het arboretum oftewel bomenpark in ons attractiepark Groningen! Ons bomenpark is opgedeeld in verschillende werelddelen: Azië (Japan, China, Himalaya), Amerika en Europa. De treurbomen staan centraal in het bomenpark. In het arboretum zijn inmiddels ongeveer 500 verschillende treurbomen te zien. Op de hele wereld zijn zo’n 1100 treurvarianten bekend.

3D-Bogenpark

Op Landgoed Tenaxx kan je ook 3D-boogschieten. Er zijn verschillende mogelijkheden voor kinderen vanaf 4 jaar, volwassenen en ervaren schutters. Wie van het gezin raakt de meeste doelen? Bij Familiepark Tenaxx vind je een geel parcours dat voor iedereen geschikt is. Het rode parcours is voor meer gevorderde schutters. Beide parcoursen zijn in het bos.

Waterpark

Familiepark Tenaxx beschikt over een grote vijver. Pak een roeiboot en vaar rond het eiland. Tevens kan je met de kinderen veilig zwemmen in het water. Niet je zwembroek vergeten natuurlijk!

Speel- en leerparken

Voor de kinderen hebben wij bij het attractiepark Groningen verschillende speel- en leerparken bij het familiepark. Maak een rondje rond het park met het treintje of laat je kinderen heerlijk spelen in de speeltuin. Een wedstrijd over de stormbaan tussen de ouders en kinderen kan natuurlijk niet ontbreken! Wanneer je met de kinderen samen iets wilt leren over dinosaurussen is Museum het Dinosaurium een aanrader.

Iets te vieren in Groningen?

Een feestje organiseren bij ons attractiepark Groningen? Dan zijn er verschillende arrangementen op Familieparken Landgoed Tenaxx. Zo kan je hier het verjaardagsfeestje van je zoon of dochter vieren of kan je met je klas op schoolreisje komen. We hebben leuke arrangementen voor groepen vanaf 8 personen. Informeer naar de mogelijkheden.

Bij Familiepark Tenaxx kan je een wandeling maken door het bomenpark, op zoek naar de brullende dino’s, de competitie aangaan op de survivalrun, rijden met het dieseltreintje of 3D boogschieten in het 3D-bogenpark. Je leest het goed, voor jong én oud is er van alles te doen om een dag vol avontuur en gezelligheid te hebben.

Ben je geïnteresseerd? Neem snel contact op!

Attractiepark Groningen